Lahůdkové řízky
Potřebné ingredience
krůtí řízky-nejlépe stehenní,strouhanka,vajíčka,hladká mouka,sůl,cihla(na 1kg masa asi 15dkg cihly)
Postup přípravy
Tyto řízky lze dělat z jakéhokoliv masa,ale vůbec nejlepší jsou z krůtího stehenního masa,je totiž šťavnaté a v této úpravě i měkoučké.Z masa uděláme řízky,zlehka naklepeme,osolíme,obalíme v mouce, ve vajíčku a potom ve strouhance,do které jsme nastrouhali cihlu.Smažíme do zlatova.Hotové řízky skládáme do pekáčku.Až budou hotové všechny,dáme pekáč bez víka na 30 minut do trouby na 150°C.Řízky nám v troubě "dojdou" a po vytažení si už jen pochutnáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé